BiH
0

Njemačka agencija za razvoj zahvaljuje policiji iz Novog Sarajeva i Bijeljine

FENA
Njemačka agencija za razvoj (GTZ) uputila je pismo s izrazima zahvalnosti Policijskoj upravi Novo Sarajevo i Centru javne sigurnosti Bijeljina zbog uspješne policijske saradnje u akciji u kojoj je u Bijeljini pronađen automobil GTZ-a ukraden u Sarajevu.

U saopćenju se podsjeća da je u noći s 23./24. maj u ulici Derviša Numića u Novom Sarajevu ukraden automobil "passat", vlasništvo GTZ-a.

Nakon što je obaviještena Policijska uprava Novo Sarajevo njeni predstavnici su poduzeli neophodne aktivnosti. Tako je u nedjelju, 27. maja PU Novo Sarajevo GTZ-u dojavila pronalazak ukradenog vozila u Bijeljini i da se ono sutradan može preuzeti u stanici Centra javne sigurnosti Bijeljina.

Vozilo je 28. maja vraćeno vlasniku u Sarajevo.

Predstavnici GTZ-a su izjavili da su tokom cijele procedure Policijska uprava Novo Sarajevo, te inspektori iz Bijeljine, Davor Stojanović, Srđan Gajić i Milan Trivun pokazali visoki nivo profesionalizma pri obavljanju dužnosti, te pružili nesebičnu pomoć pri transportu auta koje nakon krađe više nije bilo u voznom stanju.

  • Nadamo se da će na ovom primjeru i ostale policijske uprave u BiH prepoznati važnost međusobne saradnje u suzbijanju kriminaliteta, izjavili su iz GTZ-a.