{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Niz događaja je uticao na nesigurnost kod građana'

F
23.12.2008. u 17:06
0
4
'Niz događaja je uticao na nesigurnost kod građana'
0
'Niz događaja je uticao na nesigurnost kod građana'
U Sarajevu je danas održan redovni sastanak direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, saopćeno je iz FUP-a.
Policijski komesari i direktor Federalne uprave policije su na sastanku posebno analizirali stanje sigurnosti na prostoru Federacije BiH, te aktivnosti policije po tom pitanju u kojem je konstatirano da je ukupno stanje na prostoru Federacije zadovoljavajuće, ali da je niz pojedinačnih događaja u posljednje vrijeme bitno utjecalo na izazivanje osjećaja nesigurnosti kod građana.

Dogovoreno je da se sve policijske agencije Federacije maksimalno angažiraju na stvaranju sigurnog ambijenta, te da se u sklopu predstojeće godišnje analize stanja sigurnosti izvrši detaljan pregled svih elemenata koji utječu na stanje sigurnosti na temelju kojeg će biti određene i usmjerene zajedničke policijske aktivnosti svih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

Na sastanku je razgovarano i o prijedlogu jedinstvene policijske uniforme na prostoru Federacije BiH, te aktualnim aktivnostima po pitanju zlouporabe droge, imovinskih delikata, ekonomskog kriminala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: