Federalna uprava policije
0

'Niz događaja je uticao na nesigurnost kod građana'

FENA
U Sarajevu je danas održan redovni sastanak direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, saopćeno je iz FUP-a.

Policijski komesari i direktor Federalne uprave policije su na sastanku posebno analizirali stanje sigurnosti na prostoru Federacije BiH, te aktivnosti policije po tom pitanju u kojem je konstatirano da je ukupno stanje na prostoru Federacije zadovoljavajuće, ali da je niz pojedinačnih događaja u posljednje vrijeme bitno utjecalo na izazivanje osjećaja nesigurnosti kod građana.

Dogovoreno je da se sve policijske agencije Federacije maksimalno angažiraju na stvaranju sigurnog ambijenta, te da se u sklopu predstojeće godišnje analize stanja sigurnosti izvrši detaljan pregled svih elemenata koji utječu na stanje sigurnosti na temelju kojeg će biti određene i usmjerene zajedničke policijske aktivnosti svih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

Na sastanku je razgovarano i o prijedlogu jedinstvene policijske uniforme na prostoru Federacije BiH, te aktualnim aktivnostima po pitanju zlouporabe droge, imovinskih delikata, ekonomskog kriminala.