'Niz događaja je uticao na nesigurnost kod građana'

F
FENA
23.12.2008. u 17:06
0
4
'Niz događaja je uticao na nesigurnost kod građana'
0
'Niz događaja je uticao na nesigurnost kod građana'
U Sarajevu je danas održan redovni sastanak direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, saopćeno je iz FUP-a.
Policijski komesari i direktor Federalne uprave policije su na sastanku posebno analizirali stanje sigurnosti na prostoru Federacije BiH, te aktivnosti policije po tom pitanju u kojem je konstatirano da je ukupno stanje na prostoru Federacije zadovoljavajuće, ali da je niz pojedinačnih događaja u posljednje vrijeme bitno utjecalo na izazivanje osjećaja nesigurnosti kod građana.

Dogovoreno je da se sve policijske agencije Federacije maksimalno angažiraju na stvaranju sigurnog ambijenta, te da se u sklopu predstojeće godišnje analize stanja sigurnosti izvrši detaljan pregled svih elemenata koji utječu na stanje sigurnosti na temelju kojeg će biti određene i usmjerene zajedničke policijske aktivnosti svih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

Na sastanku je razgovarano i o prijedlogu jedinstvene policijske uniforme na prostoru Federacije BiH, te aktualnim aktivnostima po pitanju zlouporabe droge, imovinskih delikata, ekonomskog kriminala.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: