{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nisu se stekli uvjeti za zaključke o boračko-invalidskoj zaštiti

F
10.3.2009. u 11:29
0
0
Nisu se stekli uvjeti za zaključke o boračko-invalidskoj zaštiti
0
Nisu se stekli uvjeti za zaključke o boračko-invalidskoj zaštiti
U Sarajevu je danas otvorena 20. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.
Predsjedavajući Doma Safet Softić na početku je obrazložio da započinje s ovom redovnom sjednicom jer se nisu stekli uvjeti za nastavak 17. vanredne sjednice koja je otvorena 25. februara.

Naime, nisu pripremljeni zajednički zaključci o stanju u boračko-invalidskoj zaštiti u Federaciji koje su, prema dogovoru od 25. februara, za danas trebali da pripreme Federalno ministarstvo za boračka pitanja, više boračkih udruženja i parlamentarni Odbor za boračko-invalidsku zaštitu, obrazložio je Softić. Ove zaključke trebalo je pripremiti na osnovu poslaničke rasprave od 25. februara, ali jedino ih nije dostavilo resorno ministarstvo pa se očekuje da će se o zajedničkim zaključcima Predstavnički dom izjasniti sutra, dodao je predsjedavajući.

U raspravi koja je otvorena u februaru na 17. vanrednoj sjednici, osim poslanika učestvovali su i predstavnici više boračkih udruženja, naglasivši da primjena tri federalna zakona koja regulišu prava boračkih kategorija u Federaciji ide otežano, s kašnjenjem propisanih isplata boračkih prava. Problem je i u velikom broju nelegalnih korištenja ovih prava na osnovu lažnih rješenja, istaknuto je također.

Redovna 20. sjednica Predstavničkog doma za čiji dnevni red je predloženo više zakona i drugih akata je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: