Emir Hadžihafizbegović
0

'Nismo očekivali reketaški udar Džinde'

FENA
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo smatra da direktor KJP Centra Skenderija Suad Džindo "neprincipijelno proziva to ministarstvo", pa se od toga i ograđuje.

U saopćenju za javnost što ga je potpisao kantonalni ministar Emir Hadžihafizbegović navedeno je da je ugovor o iznajmljivanju sportskih dvorana KJP Centar „Skenderija“ za potrebe treninga i odigravanja utakmica sportskih klubova i škola sporta u 2008.godini, koji je potpisan 2008. s KJP Centrom "Skenderija", bio izraz dobre volje i težnje Ministarstva da se pokuša još više unaprijediti rad klubova.

  • Naše finansijske obaveze po tom ugovoru su ispunjene 82 posto. Ovih dana će biti uplaćena tranša od 40.000 KM i preostat će obaveza od 53.550,45 KM, koju ćemo izmiriti skoro. Znači, naše obaveze prema ugovoru će biti u potpunosti ispunjene - naglasio je Hadžihafizbegović.

Saopćeno je i to da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo kontinuirano radi na osiguranju kvalitetnijih uvjeta za treniranje i nastupe sportista te da su svi klubovi koji treniraju i nastupaju u dvoranama KJP Centra "Skenderija" sufinansirani od tog ministarstva. Nadalje stoji da je Ministartstvo uz velike napore iznašlo taj novac, a da su zahtjevi sportskih klubova i pojedinaca prema njemu na godišnjem nivou i do 40.000.000 KM.

  • Mi u budžetu imamo 4.500.000 KM. Nismo očekivali reketaški udar Džinde, posebno što je KJP Centar "Skenderija" pod direktnom nadležnosti Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i što nije naša obaveza da finansiramo rad KJP Centar "Skenderija". Naša obaveza jeste da pomognemo sportistima i to mi svakako radimo, a to bi, među ostalim, trebalo da bude i zadatak Džinde - poručio je Hadžihafizbegović.

On je naglasio želju da KJP Centar "Skenderija" bude pod nadležnošću Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo te najavio da će se to ministarstvo posebno očitovati o radu Doma mladih pri KJP Centar "Skenderija".