"Nisam sve kritike za odnose Srbije i BiH uputio svojoj zemlji"

F
FENA
8.11.2008. u 16:51
0
52
"Nisam sve kritike za odnose Srbije i BiH uputio svojoj zemlji"
0
"Nisam sve kritike za odnose Srbije i BiH uputio svojoj zemlji"
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić smatra da ne stoje tvdnje lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića da je tokom nedavnog razgovora s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem u Beogradu kritike za "sve probleme između BiH i Srbije uputio svojoj zemlji".
Tihić je u izjavi novinarima u Odžaku rekao da to nije tačno, već da su njegova namjera i cilj bili da s Tadićem razmijeni mišljenja o brojnim problemima između dvije zemlje, te potakne njihovo rješavanje.

Lider SDA je podsjetio da je isto to uradio i na sastanku s predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

Upitan da prokomentira poziv premijera RS-a Milorada Dodika da bi bilo dobro da i FBiH potpiše sporazum o specijalnim odnosima sa Srbijom, kao što je uradila i RS, Tihić je naveo da je specijalne veze potrebno graditi na nivou BiH kao države, kako s Hrvatskom tako i sa Srbijom.

Komentirajući isto pitanje, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u Odžaku novinarima da nema nijednog razloga da FBiH ne potiše sporazum o specijalnim vezama sa Srbijom, javili su mediji u RS-u.

On je naveo da se zalaže za sve sporazume čiji je cilj poboljšanje odnosa sa susjedima.

"Ako smo uspjeli danas da usaglasimo stavove o mnogo težim temama, kao što su Ustav, popis stanovništva i Brčko Distrikt, vjerujem da ćemo se lako dogovoriti ako dođu na dnevni red i specijalne veze FBiH sa Srbijom", rekao je Čović.

Lideri SDA Sulejman Tihić, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović saglasili su se danas na sastanku u Odžaku oko reforme Ustava, državne imovine, popisa stanovništva te pitanja pravnog statusa Brčko Distrikta.


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: