Sastanak u Sarajevu
0

Nikšić-Vukićević: Odnosi BiH i Srbije moraju biti bolji

FENA
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević danas na sastanku u Sarajevu zaključili su da odnosi Srbije i BiH moraju biti još bolji, temeljeni na saradnji u svim segmentima.

Govoreći o pripremama SDP-a za predstojeće opće izbore 2018. godine Nikšić je upozorio da se građanima moraju ponuditi bolji uslovi za život.

"Upravo su takva rješenja i sadržana u nacrtu našeg Izbornog programa, na čijoj izradi ovih dana radimo širom BiH. U njemu se, između ostalog, nalaze rješenja koja će dovesti do rasterećenja privrede, kojima ćemo smanjiti doprinose na plaće i povećati minimalnu plaću, te građanima omogućiti besplatnu zadravstvenu zaštitu", istakao je Nikšić.

Srbijanskog ambasadora upoznao je s planovima o organizacionom i kadrovskom jačanju SDP-a u bh. entitetu RS, te najavio da Glavni odbor planira održati sjednicu u Banja Luci na kojoj će predstaviti nove članove SDP-a iz RS-a.

Također, Stanišiću je predočio osnove prijedloga zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH, kojeg su nedavno SDP i Demokratska fronta uputili u parlamentarnu proceduru s ciljem da bi se nesmetano mogli održati opći izbori sljedeće godine.

"Prve informacije sa održanih sastanaka govore da postoji visok nivo saglasnosti oko potrebe za usvajanjem ovog zakona", zaključio je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a BiH.