BiH
0

Nikšić ugostio organizatore Sportskih igara mladih

FENA
Premijer FBiH Nermin Nikšić ugostio je predsjednika i potpredsjednika Sportskih igara mladih Slavena Marića i Harisa Deliahmetovića.

Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za učenike i učenice osnovnih škola, prošle godine okupile su 11.000 učesnika iz 43 bh. grada.

Prve Igre opravdale su očekivanja, te su već započele pripreme za Sportske igre mladih 2012 godine. Prema planu organizatora Sportske igre mladih 2012. godine bit će još obimnije po broju učesnika i gradova domaćina igara, saopćio je organizator Igara.

''Prva godina je uvijek najteža. Zahvaljujući podršci Vlade FBiH uspjeli smo opravdati ukazano povjerenje i danas smo izvijestili premijera o svemu što je urađeno 2011. godine, te najavili planove za 2012. godinu. Mi smo spremni da i iduće godine opravdamo naš status - najljepše sportske priče Bosne i Hercegovine'', kazao je Deliahmetović.

Premijer Nikšić, navodi se u saopćenju, složio se da su Sportske igre mladih najljepša sportska priča Bosne i Hercegovine.

''Zadovoljstvo nam je pružiti podršku ovakvom projektu, koji za cilj ima okupljanje mladih iz cijele BiH, podsticaj njihovog sportskog angažmana i druženja. Ovo je jedinstvena prilika za našu djecu da ih putem sporta sklonimo s ulica i ponudimo plodno tlo za buduće sportske uspjehe'', istaknuo je Nikšić.