{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić razgovarao sa delegacijom Konjuha

F
14.2.2014. u 12:21
0
30
Nikšić razgovarao sa delegacijom Konjuha
0
Nikšić razgovarao sa delegacijom Konjuha
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Konjuha Živinice koju je predvodio direktor ovog privrednog društva Admir Suljić.
U delegaciji iz Živinica bio je i načelnik ove općine Hasan Muratović.

Obostrano je konstatirano da ova kompanija koja se susreće sa brojnim teškoćama u svom poslovanju ima materijalni i ljudski potencijal da stane na "zdrave noge" u čemu joj je potrebna podrška svih subjekata, od općine do Federacije.

Istaknuto je i da se, prije svega, nameće potreba povratka međusobnog povjerenja kako bi ovaj nekadašnji gigant drvne industrije ponovo zauzeo mjesto na tržištu koje je nekada imao.

U tom smislu, predstavljen je plan ozdravljenja ove kompanije koji bi u određenom periodu donio poboljšanje statusa Konjuha i nastavak proizvodnje, te zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Bilo je riječi i o potrebi uvezivanja staža radnika koji su stekli uvjete za penziju, u čemu će Vlada Federacije, kao i u brojnim ranijim slučajevima, namjenski izdvojenim sredstvima putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, pružiti punu podršku kako bi se ovaj problem riješio.

Istaknut je i problem zdravstvenog osiguranja radnika, u čemu je Federalna vlada već poduzela određene korake kako bi se u saradnji sa svim kantonima omogućilo pravo na liječenje onima kojima je to potrebno, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: