|

Nikšić poželio brz oporavak Kerli i poručio da će Komšiću dati "lopovsku" ako zatreba

Nikšić poželio brz oporavak Kerli i poručio da će Komšiću dati "lopovsku" ako zatreba
167
I. Č.
27.1.2020. u 22:07
188
komentara
167

dijeljenja
Nikšić poželio brz oporavak Kerli i poručio da će Komšiću dati "lopovsku" ako zatreba
Damir Nikšić je poželio brz oporavak Bibiji Kerli i poručio kako će predsjedniku Demokratske fronte Željku Komšiću "dati lopovsku" ako mu zatreba glas u Skupštini Kantona Sarajevo kada se bude izglasavalo nepovjerenje aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo.
"Neka ne brine, ja ću glasati umjesto nje (Bibije Kerle, op. n.) za smjenu Vlade, ako je Komšiću toliko važno. Drugi su uzeli milione, ja ću to uraditi besplatno da ga uvalim do kraja u ono što je započeo. Nema mu nazad nakon mjesec dana iživljavanja i silovanja zdravog razuma u KS", napisao je Nikšić na Facebooku.

Upitan da li je bio ironičan kada je napisao da će dati podršku smjeni aktuelne Vlade, Nikšić odgovara da se nova većina našla u teškoj situaciji jer nema potrebne ljude.

"Moja logika je ovakva: ne mogu dati povjerenje Vladi u kojoj sjede četiri ministra iz 'nove koalicije'; jedan iz DF-a, dvojica iz SBB-a i Zineta Bogunić koja je faktički SDA. Znam da će to biti jedno mrcvarenje. Ne vjerujem da je Edin Forto lud da bude predsjednik u Vladi koja mu ne odgovara na komande", kazao je Nikšić za Klix.ba.

Procjenjuje kako bi nova većina htjela da ostane aktuelni sastav Vlade, da imaju 18 ruku i da je potkradaju, sakate i sabotiraju.

"Ako im pružiš ruku i gurneš ih tamo, onda oni možda ne naprave Vladu. Možda ova ostane u tehničkom mandatu, i opet bude isto. Oni će opet blokirati. Ali barem znaš da je to zbog toga što su nesposobni da naprave Vladu", kazao nam je Nikšić.

Navodi kako su požurili i kako bi sada htjeli da imaju većinu, da sami sebi budu svojevrsna opozicija.

"Sama činjenica da imaš četiri izdajnika u Vladi govori da u nju ne možeš imati povjerenja. Nema smisla da Edin Forto ispada budala kojoj će naredne tri godine biti onemogućeno da bilo šta uradi. Bolje da ispadne da su oni budale", rekao je Damir Nikšić u izjavi za Klix.ba.

Poručio je da je samo čekao da vidi ko će biti "trojanski konj", napomenuvši kako će vjerovatno biti (još) takvih.
Prijavi grešku


Komentari (188)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...