|

Nikšić: Potvrdilo se ono što smo svi znali, a DF pokušao nevješto kamuflirati

Nikšić: Potvrdilo se ono što smo svi znali, a DF pokušao nevješto kamuflirati
347
Piše: Er. M.
5.4.2019. u 18:38
216
komentara
347

dijeljenja
Nikšić: Potvrdilo se ono što smo svi znali, a DF pokušao nevješto kamuflirati Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić za Klix.ba je prokomentarisao potpisivanje koalicionog sporazuma između Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) kazavši da se potvrdilo ono što su svi znali.
"Nažalost potvrdilo se ono što smo svi znali, a što su iz DF pokušali nevješto kamuflirati. Naime bilo je očito kako je DF donio odluku da uđe u bošnjački blok sa SDA, iako su u DF uporno tvrdili kako su donijeli odluku o otvaranju razgovara sa svim političkim partijama. Danas je jasno da nije ni bilo razgovora ili bar ja ne znam za tako nešto, s bilo kojom drugom strankom osim sa SDA za koju smo znali da će prihvatiti sve principe", rekao je Nikšić.

On je naglasio da SDA očajnički treba nekoga na koga će prebaciti odgovornost za nefunkcioniranje vlasti.

"Nadam se da će Izetbegović kao predstavnik bošnjačke reprezentacije uspjeti dogovoriti implementaciju potpisanih principa sa SNSD i HDZ", dodao je Nikšić.

Na pitanje da li odluka DF-a znači kraj Bh. bloka, Nikšić je odbacio takve navode.

"Ni u kom slučaju ovo nije kraj Bh. bloka niti bi to bilo da je izašla neka druga stranka od nas tri koje smo inicirale formiranje BH bloka. Odlaskom DF-a jasno je da smo mi u SDP-u i NS-u ostali bez partnera na kojeg smo očito više mi računali nego oni sami, te da je njihov interes za Bh. blok završio kada smo odbili mogućnost ulaska u vlast prije svega sa SDA, ali i sa SNSD-om i HDZ-om", odgovorio je lider SDP-a.

On je kazao da je stranka čiji je lider Željko Komšić svojom autonomnom odlukom o ulasku u vlast trasirala put izlaska iz Bh. bloka.

"Današnjim potpisivanje, DF je definitivno napustio Bh. blok. To je njihova odluka koju moram poštivati i nemam je pravo ni na koji način osporavati", zaključio je Nikšić.
Prijavi grešku


Komentari (216)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...