BiH
0

Nikšić: Očekujem da se današnja sjednica okonča u demokratskom duhu

FENA
Očekujem da se današnja sjednica okonča u demokratskom duhu, rekao je za Fenu premijer FBiH Nermin Nikšić.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nikšić je to rekao nakon što je u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine počela vanredna sjednica povodom inicijative za izglasavanje nepovjerenja sadašnjem sazivu Federalne vlade.

Naglasio je da postoji parlamentarna većina koja je praktično već donijela odluku, samo je pitanje kako će se to tehnički provesti da se izglasa nepovjerenje Vladi.

Federalni ministar za pitanje boraca i invladida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez (SDP) očekuje da se danas izglasa nepovjerenje vladi.

"Mislim da sjednica ne bi bila ni zakazana da ova većina nema dovoljan broj glasova", izjavio je za Fenu ministar Helez.

Federalni ministar za raseljena lica i izbjeglice Adil Osmanović (SDA) mišljenja je da današnji argumenti neće imati nekog velikog uticaja.

"Ovdje samo ima volja i želja nove parlamentarne većine koja će po mojoj ocjeni izglasati nepovjerenje Vladi FBiH", izjavio je za Fenu ministar Osmanović.

Federalni ministrar energetike, rudarstva i industrije Eldar Trhulj (SDA) nije želio predviđati ishod današnje sjednice, jer o tome, kaže, ipak odlučuje Parlament FBiH.