{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Ne razmišljamo o rekonstrukciji Vlade FBiH

F
21.2.2012. u 14:17
0
5
Nikšić: Ne razmišljamo o rekonstrukciji Vlade FBiH
0
Nikšić: Ne razmišljamo o rekonstrukciji Vlade FBiH
Nermin Nikšić (Foto: Sarajevo-x.com)
Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je danas Feni da u Vladi FBiH ne razmišljaju o njenoj eventualnoj rekonstrukciji, već da rade najbolje i najčasnije što mogu.
Odgovarajući na sve učestalije zahtjeve za rekonstrukcijom, posebno od čelnih ljudi HDZBiH, Nikšić je poručio da je u političkoj utakmici uvijek dozvoljeno da oni koji nisu zadovoljni iskazuju svoje želje i zahtjeve.

"Ono što želim reći kada je u pitanju Vlada Federacije BiH i politička platforma na osnovu koje je formirana Vlada, mi ne razmišljamo o tome", kazao je.

Po njegovim riječima, logično je da Vlada nije ta koja će odlučivati o svojoj sudbini. Parlamentarna većina uvijek može postaviti pitanje nepovjerenja Vladi i eventualno izglasati nepovjerenje.

"Ali mi ne razmišljano ni o kakvoj rekonstrukciji. Mi radimo svoj posao najbolje što znamo i možemo i ne opterećujemo se tim stvarima. Kad vidite da pozivi dolaze od političke partije koja je u ovom trenutku u opozciji, a uvijek je bila na vlasti, jasno je zašto to potenciraju, pa čak i zašto insistiraju na tome da postoje određeni dogovori i na taj način pokušavaju malo dezavuirati javnost i unijeti nemir unutar parlamentarne većine i vladajuće koalicije", naveo je Nikšić.

Naglasio je da je njihovo pravo da o tome pričaju i da mogu pokrenuti takvu inicijativu u Parlamentu.

- Što se Vlade tiče, mi o tome ne razmišljamo. Mi smo fokusirani na to da ono što radimo, uradimo najbolje i najčasnije što možemo, kazao je federalni premijer Nermin Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: