|

Nikšić: Lideri treba da se crvene pred građanima BiH

Nikšić: Lideri treba da se crvene pred građanima BiH
224
F
FENA
26.7.2017. u 15:08
62
komentara
224

dijeljenja
Nikšić: Lideri treba da se crvene pred građanima BiH Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na sjednici koja je danas počela u Sarajevu razmatra političku situaciju u BiH, ali i unutarstranački ustroj i funkcioniranje te stranke, kao i pripreme za izbore 2018. godine.
Predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić je na konferenciji za medije, prije početka sjednice Predsjedništva te stranke, prokomentirao i radni ručak lidera i predstavnika političkih partija u BiH koji je danas, na poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića trebao biti održan u Mostaru.

Nikšić je kazao da je sastanak lidera "krnje koalicije, (ne)principijelnih saveza" pompezno najavljen, propao prije nego što je i održan.

Smatra da je to pokazatelj onog što je SDPBiH 2014.tvrdio, a to je da su rezultati izbora doveli do toga da "imamo vlast koja nije spremna i kadra učiniti bilo šta dobro za državu BiH, ni za građane, ali, nažalost, to je izborna volja tih građana“.

"Čuvena priča kako se naši lideri crvene pred predstavnicima međunarodnih institucija, ustvari treba da se crvene pred građanima BiH čije povjerenje iz dana u dan prokockavaju i pokazuju da ne vode računa ni o čemu osim o svojim vlastitim uskim i uskostranačkim interesima", kazao je Nikšić.

Upitan da li je pozvan na 'radni ručak' Nikšić je kazao da iako ima kontakte s predstavnicima političkih partija, ali da na ovakve sastanke i sesije SDPBiH neće učestvovati, stoga "niti su nas trebali zvati, a niti su nas zvali".

Ipak, naglasio je Nikšić, iako bi za opoziciju bilo lošije, ali za državu BiH bi bilo bolje da se oni sastaju i dogovaraju, i rade ozbiljno na ispunjenju uvjeta za euroatlantske integracije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...