{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić i Waser razgovarali o ustavnim promjenama

F
21.10.2011. u 17:19
0
4
Nikšić i Waser razgovarali o ustavnim promjenama
0
Nikšić i Waser razgovarali o ustavnim promjenama
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u Sarajevu novoimenovanog šefa Političkog odjela Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Tamira Wasera s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.
Govoreći o dosadašnjem Vladinom radu, premijer je kazao kako je ona kompaktna i jedinstvena te da se sve odluke, uz otvorenu i javnu diskusiju, donose jednoglasno.

On je naglasio da je ovo vlada svih građana Federacije, nezavisno od disonantnih tonova iz određenih federalnih kantona u kojima još nije formirana vlast i odakle dolaze osporavanja legitimiteta Vlade FBiH.

"Mi se ne osvrćemo na takve poruke. Ako oni nas ne priznaju, mi priznajemo njih kao građane Federacije i s podjednakom pažnjom i voljom ispunjavamo svoje obaveze prema njima", kazao je Nikšić.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o funkcionalnosti Federacije BiH te konstatovali potrebu i spremnost da se u budućnosti razgovara o određenim ustavnim promjenama.

One bi se, kako je rečeno, odnosile na određene nejasnoće koje postoje u Ustavu Federacije, a nova bi rješenja Federaciju BiH mogla u određenoj mjeri učiniti efikasnijom i funkcionalnijom.

Premijer Nikšić izrazio je zahvalnost za sve napore koje Ambasada SAD ulaže na unapređenju ukupne političke i ekonomske situacije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: