{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić i Kurteš obišli radove na obnovi Saborne crkve u Mostaru

F
11.5.2011. u 13:47
0
0
Nikšić i Kurteš obišli radove na obnovi Saborne crkve u Mostaru
0
Nikšić i Kurteš obišli radove na obnovi Saborne crkve u Mostaru
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar unutarnjih poslova Predrag Kurteš posjetili su danas gradilište na kojem se izvode radovi na obnovi Saborne crkve u Mostaru, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH. Kako je kazao protojerej Radivoje Krulj, obnova bi, nakon jednogodišnjeg rada na izradi projektne dokumentacije i geomehaničkih istraživanja, trebala biti okončana u iduće tri godine.
Premijer Nikšić i ministar Kurteš dali su punu podršku obnovi ovog vjerskog objekta koji, kako su istaknuli, ima simboličku vrijednost za Mostar.

"Vlada FBiH ima grant za obnovu ovog vjerskog objekta i stalo nam je da se obnova vrši predviđenom dinamikom. To je dodatni znak i poruka povratnicima da se mogu vratiti u svoj grad i u njemu dostojanstveno živjeti. Vlada FBiH radit će na tome da Mostar ponovo bude onakav kakav je nekada bio", istaknuo je premijer Nikšić.

Dodao je kako Vlada FBiH ostaje na raspolaganju za bilo koje inicijative te kako će u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i dalje pomagati financiranje obnove tog vjerskog objekta.

Protojerej Krulj kazao je kako u obnovi crkve sudjeluju svi Mostarci, bez obzira na vjersku pripadnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: