BiH
3

Nikšić čestitao rukometašima: Ovo je podvig za historiju

FENA
Nermin Nikšić
Nermin Nikšić
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku selektoru, stručnom štabu, rukometašima i rukovodstvu Rukometnog saveza BiH, povodom velikog uspjeha rukometne reprezentacije BiH i plasmana na svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.

"Nizu uspjeha bosanskohercegovačkog sporta i vi ste dali ogroman doprinos uvrstivši se među najbolje rukometne nacije svijeta. Tim podvigom ste ušli u historiju i uvećali ionako veliku radost i ponos koji su nam priredili naši nogometaši plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Vaš rezultat tim je veći jer ste ga ostvarili protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta u dramatičnoj završnici u kojoj ste pokazali kako se treba zalagati za svoju domovinu.

Prepoznavajući vaš svjetski potencijal, Vlada FBiH je, u okviru svojih mogućnosti, pružila materijalnu podršku Rukometnom savezu BiH i time, nadam se, doprinijela da ostvarite ono što generacijama prije vas nije pošlo za rukom.

Također, želim zahvaliti i javnim preduzećima, te privatnim firmama koje su, isto tako, dale značajnu finansijsku podršku Rukometnom savezu.

Uvjeren da ćete ovaj niz uspjeha nastaviti i u Kataru, još jednom vam, u ime Vlade FBiH i u svoje lično, čestitam na ovom fantastičnom uspjehu, kaže se u čestitki premijera Nikšića Rukometnom savezu BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.