Partnerske organizacije
382

Nikšić čestitao njemačkom SPD-u na pobjedi: Stavljamo na raspolaganje sve kapacitete SDP-a

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Njemačkim socijalistima na jučerašnjoj izbornoj pobjedi čestitao je i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić.

Nikšić na početku čestitke kaže kako je ovogodišnja izborna utrka u Njemačkoj s posebnom pažnjom praćena širom svijeta, jer je ova država došla do kraja jedne političke epohe, obilježene vodstvom jedne od najmoćnijih žena svijeta.

"Stoga vaš trud, rad, istrajnost i zalaganje, te pobjeda partije na parlamentarnim izborima ima još jaču poruku. Vaša pobjeda je najbolji dokaz da se upornost isplati i da su socijaldemokratske vrijednosti ono što je najbolje za građane Njemačke", napisao je on.

Nadamo se da će impuls vaše pobjede pozitivno uticati i na ostale države Evrope i na taj način dokazati kako socijaldemokratski pokret u Evropi ponovo jača, navodi dalje.

"Pobjeda SPD-a je i najbolji podstrek nama u Socijaldemokratskoj partiji BiH, da se još jače upustimo u borbu za bolja prava radnika i građana, koji su decenijama dezavuisani ispraznim nacionalnim pričama. SDP BiH i SPD Njemačke godinama imaju jako blisku saradnju, te vam ovim putem stavljamo na raspolaganje sve kapacitete SDP-a i u budućoj međudržavnoj saradnji Bosne i Hercegovine i prijateljske Njemačke, koja će, nadamo se, biti okrunjena što bržem ulasku BiH u Evropsku uniju", zaključio je Nikšić.