Skup u Tešnju
418

Nikšić: Čekam Izetbegovićev odgovor na poziv za TV duel, vrijeme ističe

Klix.ba
Foto: SDP
Foto: SDP
Na danas održanom skupu u Tešnju, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je ponovno javno pozvao predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, na TV duel, saopćeno je iz SDP-a.

"Pozvao sam Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA na TV duel prije dva dana. Još čekam njegov odgovor i ponavljam: Neka odabere vrijeme. Neka odabere televiziju. Ako neće, neka kaže čega se plaši? Ja njega želim pitati samo jednu stvar, licem u lice pred kamerama. On mene može pitati sve što želi i na sve će dobiti moj odgovor. Pozivam ga, jer vrijeme ističe, još malo i proći će izbori koje će on i njegova SDA izgubiti", rekao je Nikšić.

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, pozvao je građane da odlučno stanu iza snaga koje nude stvarno jedinstvo države i njenih ljudi.

"Bosnu i Hercegovinu ćemo izgraditi onda kada shvatimo da je ona zajednička zemlja svih nas na svakom njenom pedlju. Ovu državu ćemo izgraditi onda kada shvatimo da interesi građana naše domovine različitih narodnosti nikako ne mogu biti suprotstavljeni. Nemoguće je razvijati društvo u kojem se građanima govori da je interes njegovog komšije suprotan njegovom interesu, da je pravo njegovog komšije drugačije od njegovog prava. Došlo je vrijeme da vođenje ove zemlje preuzmu državnici umjesto uskogrudnih nacionalista, koji našu domovinu pokušavaju svesti na plemenski savez tri etnije. Ova država jeste i uvijek će biti evropska država svih njenih građana, država koja pripada svima nama i kojoj svi mi pripadamo", rekao je Bećirović.

Na skupu su se obratili i predsjednik OO SDP Tešanj Senad Subašić, nosilac liste SDP BiH za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Jasminko Kapić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Senaid Begić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Zukan Helez.

Sa skupova je poslana jedinstvena poruka o nužnosti davanja podrške SDP-ovim listama na svim razinama, jedinim listama koje odražavaju istinsku raznovrsnost i jedinstvo Bosne i Hercegovine, kao i Bećiroviću za člana Predsjedništva BiH, kao jedinom kandidatu koji je dokazao svoje sposobnosti i znanja predanim i beskompromisnim radom za državu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz SDP-a.