{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikolić spreman za sastanak sa Josipovićem i Izetbegovićem

S
15.6.2012. u 14:07
5
20
Nikolić spreman za sastanak sa Josipovićem i Izetbegovićem
5
Nikolić spreman za sastanak sa Josipovićem i Izetbegovićem
Tomislav Nikolić
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje susret sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.
Na današnjem samitu SEECP nije usvojena završna deklaracija zbog protivljenja delegacije Albanije i njenih primjedbi na tekst.

Nikolić je rekao da je "delegacija Albanije insistirala na nečemu na čemu nisu ostale delegacije" koje su sve osim albanske prihvatile tekst nacrta deklaracije.

"Albanija je insistirala da se otvori novo poglavlje u organizaciji, da dođe do predstavljanja administracije iz Prištine na način koji za Srbiju nije prihvatljiv", rekao je Nikolić.

On je dodao da zbog toga ostaje mala senka da je jedan uspješno organizovan skup ostao bez završnog akta koji je trebalo donijeti.

Šefovi država i vlada država članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) potvrdili su danas izbor Gorana Svilanovića na mjesto generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju, koji je operativni dio SEECP.

Na današnjem skupu, Srbija je predala Makedoniji predsjedavanje SEECP-om, a naredni samit biće održan 2013. na Ohridu.

Proces saradnje u Jugoistocnoj Evropi je regionalna inicijativa pokrenuta 1996. sa ciljem da podstiče i jača dobrosusedske odnose u regionu i da pretvori region u zonu mira, bezbednosti, stabilnosti i saradnje.

Članice Procesa su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: