{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikola Špirić pomaže Udruženju slijepih građana u BiH

F
10.12.2007. u 13:49
0
0
Nikola Špirić pomaže Udruženju slijepih građana u BiH
0
Nikola Špirić pomaže Udruženju slijepih građana u BiH
Udruženje slijepih građana u BiH uputilo je izraze zahvalnosti predsjedavajućem Vijeća ministara u ostavci Nikoli Špiriću za istinsko razumijevanje i podršku aktivnostima Udruženja.
Prilikom posjete Udruženju u povodu Svjetskog dana slijepih osoba Nikola Špirić je informiran o problemima slijepih građana i poteškoćama u radu njihove krovne asocijacije, a sve što je dogovoreno i obećano u toku susreta počelo se i realizirati, navodi se u saopćenju Udruženja.

Počele su aktivnosti za rješavanje problema statusa Udruženja, Udruženju su odobrena sredstva grant podrške za njegov rad u 2007. godini, pokrenute su aktivnosti vezane za potpisivanje i ratifikaciju UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom itd.

Predsjedavajući Špirić je Udruženju dodijelio i interventnu pomoć iz skromnih sredstava rezerve koja su mu na raspolaganju u iznosu od 5.000 KM.

-Njegove geste su istinski pokazatelj jednog novog i odgovornijeg, a samim tim i pozitivnijeg odnosa države prema ovom udruženju koje reprezentuje interese i prava oko 5.350 osoba s teškim oštećenjem ili s potpunim gubitkom vida iz cijele BiH, saopćeno je iz Udruženja slijepih građana BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: