{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikola Špirić pomaže Udruženju slijepih građana u BiH

F
10.12.2007. u 13:49
0
0
Nikola Špirić pomaže Udruženju slijepih građana u BiH
0
Nikola Špirić pomaže Udruženju slijepih građana u BiH
Udruženje slijepih građana u BiH uputilo je izraze zahvalnosti predsjedavajućem Vijeća ministara u ostavci Nikoli Špiriću za istinsko razumijevanje i podršku aktivnostima Udruženja.
Prilikom posjete Udruženju u povodu Svjetskog dana slijepih osoba Nikola Špirić je informiran o problemima slijepih građana i poteškoćama u radu njihove krovne asocijacije, a sve što je dogovoreno i obećano u toku susreta počelo se i realizirati, navodi se u saopćenju Udruženja.

Počele su aktivnosti za rješavanje problema statusa Udruženja, Udruženju su odobrena sredstva grant podrške za njegov rad u 2007. godini, pokrenute su aktivnosti vezane za potpisivanje i ratifikaciju UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom itd.

Predsjedavajući Špirić je Udruženju dodijelio i interventnu pomoć iz skromnih sredstava rezerve koja su mu na raspolaganju u iznosu od 5.000 KM.

-Njegove geste su istinski pokazatelj jednog novog i odgovornijeg, a samim tim i pozitivnijeg odnosa države prema ovom udruženju koje reprezentuje interese i prava oko 5.350 osoba s teškim oštećenjem ili s potpunim gubitkom vida iz cijele BiH, saopćeno je iz Udruženja slijepih građana BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: