BiH
21

Nikola Dronjak se priključio PDP-u

Piše: G. D.
Nikola Dronjak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nikola Dronjak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dosadašnji lider "Slobodne republike“ Nikola Dronjak postao je novi član Partije demokratskog progresa. On je danas u Banjoj Luci rekao kako je u proteklom periodu razgovarao sa većinom opozicionih stranaka u RS i da smatra da će u PDP-u imati najviše prostora za aktivnosti kojima se i do sada bavio.

"Organizacija na čijem sam čelu do sada bio imala je niz aktivnosti i borila se za reformu visokog obrazovanja, insistirala je na borbi protiv kriminala, korupcije i nepotizma i tražila je bolji položaj za mlade. Vidio sam da u PDP-u imam najviše prostora za aktivnosti kojima sam se do sada bavio. I dalje ćemo se svim demokratskim sredstvima boriti protiv režima i čovjeka koji je njegovo oličenje – Milorada Dodika“, rekao je Dronjak.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je dolazak Nikole Dronjka velika čast za ovu partiju.

"Drago nam je da mladi ljudi prepoznaju PDP. To su mladi koji žele da rade u interesu građana RS i nadam se da ćemo uspjeti da nametnemo nove vizije i nove strategije. Uvjeren sam da će se Dronjak nametnuti kao hrabar i odvažan čovjek. Politika je jedini način da se promijeni nešto u društvu. Za nas je ovo obaveza i odgovornost“, istakao je Borenović.

Borenović je dodao da očekuje da će sutra biti završen posao oko formiranja Vijeća ministara BiH.

"Nema više prostora za čekanje. Sutra ćemo imati potpuni profil Vijeća ministara BiH. Sporne stvari, poput pitanja kome će koje mjesto pripasti, minorne su. Imamo visok stepen saglasnosti kod političkih lidera i vjerujem da se nikakve nesuglasice neće desiti“, rekao je Borenović.