BiH
0

Nikol i Dodik razgovarali o raspodjeli prihoda

FENA
Predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) Piter Nikol, predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i ministar finansija Republike Srpske Aleksandar Džombić zaključili su na sastanku u Sarajevu kako su očigledni pozitivni pomaci u radu Upravnog odbora UIO u posljednjih godinu dana, te da još uvijek ima prostora i za daljnji napredak.

Prema riječima predsjedavajućeg Upravnog odbora UIO Nikola, veoma je važno da entiteti do kraja oktobra tekuće godine postignu dogovor o trajnom sistemu za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza sa Jednistvenog računa, budući da trenutno važeća Odluka o koeficijentima za raspodjelu prihoda entitetima ističe 31. oktobra 2007. godine, saopćeno je iz UIO BiH.

Predsjednik Vlade RS-a Dodik složio se sa predsjedavajućim Upravnog odbora UIO da se treba postići dogovor o trajnom sistemu raspodjele prihoda između entiteta, te će u narednom mjesecu ministar finansija RS-a Aleksandar Džombić razgovarati o ovom pitanju s predsjedavajućim Upravnog odbora UIO.