Dragan Čović o optužnici
0

"Nikad nisam prekršio nijedan zakon u BiH"

FENA
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru, komentirajući optužnice podignute protiv njega, kako nikada u životu nije prekršio niti jedan zakon u BiH te da je sud najbolje mjesto da se o tome raspravlja.

Čović je na današnjoj konferenciji za novinare kazao kako očekuje da će se taj proces na sudu vrlo brzo završiti te da će se pokazati da je ponovno netko loše procijenio odnos prema njemu.

"Niti jedna marka iz Ministarstva finansija nije potrošena nezakonito iz federalnog proračuna kada sam bio ministar i uistinu sam bez izuzetka ponosan na svoj rad u Vladi Federacije BiH.

Ovo je odgovor na optužnicu i na sve one koji su nakon 10 godina danas procijenili da na jedan takav selektivan način ima smisla podizati optužnicu", kazao je Čović.

Čović je dodao kako je dobio informacije da će biti lišen slobode te da mu nije jasno tko bi to mogao uraditi, na koji način i radi čega jer kako je kazao, on nigdje ne bježi i u svakom trenutku i na svaki poziv spreman je doći u tužiteljstvo.

Govoreći o mogućem procesu ujedinjenja s HDZ-om 1990, Čović je kazao kako se počelo pretjerano špekulirati oko toga procesa jer se na različitim mjestima o toj temi različito govorilo.

"Unutarnja snaga HDZ-a BiH ne smije biti osporena bilo kakvim procesima uvećavanja bića HDZ-a. Ako bi i jedan čovjek iz HDZ-a trebao izaći zbog toga što će netko u HDZ doći, taj se proces neće dogoditi.

Mi prije svega želimo jačati svoju stranku i svi oni koji vjeruju da HDZ radi dobro i svi koji poštuju našu programsku deklaraciju dobro su došli u našu stranku", kazao je Čović.

Govoreći o izboru gradonačelnika Mostara, Čović je kazao da je sve prepušteno lokalnoj razini vlasti da se pokuša dogovoriti, ali da je mišljenja kako se ništa spektakularno neće dogoditi dok se ne završi Kongres SDA.

Na pitanje je li propao Prudski proces, Čović kazao kako će se prudske aktivnosti nastaviti te da je moguće kako će uskoro imati zajednički sastanak s visokim predstavnikom kako bi dogovorili dinamiku tih aktivnosti.

Konferencija za novinare predsjednika Čovića upriličena je u pauzi sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, a na kojoj se raspravlja o aktuelnom političkom stanju u BiH.