{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikad češći i jači direktni napadi na policajce

F
15.12.2008. u 17:02
0
8
Nikad češći i jači direktni napadi na policajce
0
Nikad češći i jači direktni napadi na policajce
Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH apelirala je na vladin i nevladin sektor, sve institucije sistema, medije i javnost da podrže aktivnosti koje će ova unija pokrenuti, a koje se odnose na institucionalno pooštravanje kaznene politike prema počiniocima krivičnih djela usmjerenih protiv policijskih službenika, te na izmjenu ostalih propisa kojima je reguliran radnopravni status policijskih službenika.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Unija u saopćenju za javnost ocjenjuje da direktni napadi na policajce prilikom službe, pritisci, prijetnje i pokušaji drugih oblika diskreditacije policijskih službenika od pripadnika organiziranih kriminalnih skupina i pojedinaca nikada nisu bili ni češći niti jači.

Uz napomenu da smo u posljednje vrijeme svi svjedoci eskalacije nasilja i da policija ulaže maksimalne napore na suzbijanju ovih pojavnih oblika, Unija ističe da efikasnu prevenciju ovakvih krivičnih djela nije moguće postići isključivo mobiliziranjem policijskih snaga i kapaciteta.

-Neophodna je podrška i angažman širokog spektra različitih subjekata i javnosti uopće, smatraju u Uniji samostalnih sindikata policije FBiH i upozoravaju da kriminalci i nasilnici javno prijete članovima njihovih porodica i djeci.

Unija izražava punu podršku kolegama koji u trenucima marginalizacije uloge policajca u društvu i njihovog dovođenja na egzistencijalni minimum, časno i profesionalno obavljaju povjerene poslove i zadatke.

Također, Unija zahvaljuje svim medijima koji su naročito u posljednje vrijeme objektivno i korektno informirajući javnost iskazali podršku naporima policije u borbi protiv kriminala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: