{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikačeviću ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane

F
21.1.2009. u 10:35
0
0
Nikačeviću ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane
0
Nikačeviću ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane
Sud BiH donio je rješenje kojIm se ukida pritvor Miodragu Nikačeviću, optuženom za zločin protiv čovječnosti, te izriču mjere zabrane.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Mjere zabrane uključuju - oduzimanje ličnih dokumenata kao što su lična karta i vozačka dozvola, zabranu napuštanja mjesta boravišta i stana bez prethodnog odobrenja suda, izuzev javljanja u nadležnu policijsku stanicu i pojavljivanja pred sudom u ovoj pravnoj stvari ili po pozivu tužilaštva.

Među izrečenim mjerama su i zabrana promjene mjesta prebivališta bez prethodnog odobrenja suda, te obaveza svakodnevnog javljanja u Stanicu javne bezbjednosti (SJB) Foča, a SJB će svakodnevno pismenim putem obavještavati sud o tome da li je optuženi ispoštovao naređenje ovog suda.

Nikačeviću se zabranjuje kontaktiranje ili uplitanje na bilo koji način sa osobama koje su svjedoci optužbe u postupku u njegovom predmetu, kao i kontaktiranje s potencijalnim saučesnicima i pomagačima u izvršenju krivičnog djela.

Optuženom se također nalaže da ne razgovara o ovom predmetu sa bilo kim, izuzev sa svojim braniocem, te nalaže strogo postupanje u skladu sa naredbama i pozivima Suda BiH kojima se mijenjaju uvjeti ili ukidaju ove obaveze ili kojim se zahtjeva njegovo prisustvo u sudu, kao i da bude dostupan tužilaštvu kada i gdje je to potrebno u svrhu istrage bez obzira na njegovo pravo na šutnju.

Izrečene mjere zabrane po spomenutom rješenju mogu trajati dok za to postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca.

U slučaju da prekrši neku od izrečenih mjera zabrane u ovom rješenju optuženom se može odrediti pritvor, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: