{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikačević je profesionalan i korektan policajac

F
2.9.2008. u 19:11
0
0
Nikačević je profesionalan i korektan policajac
0
Nikačević je profesionalan i korektan  policajac
Šesnaestomjesečni boravak u Kazneno-popravnom domu (KPD) Foča preživio sam “samo zahvaljujući Miodragu Nikačeviću”, izjavio je pred Sudskim vijećem Omer Bavčić iz Goražda, svjedok odbrane u ovom predmetu.
Bavčić je iskaz dao na suđenju bivšem policajcu iz Foče kojeg Tužilaštvo BiH tereti za zločine protiv čovječnosti počinjene tokom 1992. godine na području ovog grada.

Bavčić je rekao da Nikačevića poznaje “od rođenja”, te da se na njega pozvao 23. juna 1993. godine, kada ga je “srpska vojska” zarobila u blizini Goražda.

“Odveli su me u policijsku stanicu, gdje sam prenoćio, a potom u KP dom. Sutradan je došao Nikačević i rekao da će mi pomoći da ostanem živ, ali da ne zna kada ću izaći. I tako je i bilo - samo zahvaljujući njemu, preživio sam. Stražari su govorili da je on molio da mi pomognu. Zato su mi davali cigara i više hrane”, ispričao je Bavčić.

Drugi svjedok odbrane na ovom ročištu je bio Smail Hadžimusić, policajac iz Foče koji je sa optuženim radio i prije i nakon rata. Pred Sudom je rekao kako je Nikačević “korektan policajac” koji je uvijek svima želio pomoći.

“Nikad kod njega nisam primijetio nijednu riječ koja bi nekoga uvrijedila. To je častan, profesionalan i savjestan policajac. Da sam bilo šta čuo negativno o Nikačeviću, ne bih sada bio ovdje”, ispričao je Hadžimusić.

Svjedok je također ispričao da je “čuo” kako je Nikačević “kroz kišu metaka” išao da spasi kolegu Bošnjaka koji je bio prva žrtva rata u Foči.

“Jedini je on imao hrabrosti da ide, da pokuša pomoći ranjenom kolegi”, rekao je Hadžimusić, prenosi BIRN - Justice Report.

Suđenje se nastavlja 7. oktobra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: