Uroš Pena
0

'Nijedna policija nije kriva za bijeg Željka Milovanovića'

FENA
Željko Milovanović
Željko Milovanović
Direktor policije RS-a Uroš Pena rekao je danas da nijedna policija, pa ni policija RS-a, nije odgovoran za bijegstvo Željka Milovanovića, osumnjičenog za ubistvo Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog "Nacionala".

Pena je, nakon posjete Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj, kazao da lociranje Milovanovića nije samo posao policije RS-a, već i svih bezbjednosnih agencija u BiH i okruženju.

"Zajedničkim radom on će sigurno biti uhapšen. Rekao sam da je Milovanović, vjerovatno, u RS-u, jer je za njim raspisana centralna potjernica u Srbiji i Crnoj Gori za teška krivična djela i on to dobro zna. Prema tome gdje god da se pojavi bit će lišen slobode i bit ćemo mu suđeno“, rekao je direktor entitetske policije.

On je s rukovodstvom dobojske policije razgovarao i o nedavnim napadanima na povratnike u okolini Dervente, ističući da ti incidenti ne mogu uticati na dobro stanje bezbjednosti na području CJB Doboj.

Pena je dodao da nema podataka da li događaji imaju nacionalni predznak, ali ih je oštro osudio i najavio da će biti učinjeno sve da se počinioci otkriju.