{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nijedan putnik bez karte u vozilima javnog gradskog prijevoza

F
31.12.2009. u 12:23
0
45
Nijedan putnik bez karte u vozilima javnog gradskog prijevoza
0
Nijedan putnik bez karte u vozilima javnog gradskog prijevoza
Preduzeće Gras 4. januara pokreće akciju "Nijedan putnik bez karte u vozilima javnog gradskog prijevoza".
Cilj pokretanja akcije, kako se navodi u saopćenju Grasa, jeste sprječavanje pojave falsifikovanja voznih karata i kupona za prijevoz, ali i da se počnu poštovati pravila korištenja javnog gradskog prijevoza.

U toku akcije, kako se dodaje, bit će pojačana kontrola voznih karata u svim vozilima javnog gradskog prijevoza i nijedan putnik ne smije biti bez odgovarajuće, odnosno ispravne karte.

Putnici koji budu zatečeni u vozilu bez karte, odnosno ispravne vozne karte, kako se navodi, dužni su platiti doplatnu kartu na licu mjesta ili u roku od sedam dana u prostorijama Službe naplate. Ukoliko to ne urade bit će podnesene prijave, pokrenut postupak kod nadležnog suda i poduzete kaznene mjere u skladu s Odlukom o javnom prijevozu putnika Skupština Grada Sarajeva.

Protiv putnika kod kojih budu pronađene krivotvorene vozne karte, kako se dodaje, bit će podnesene krivične prijave u skladu s Krivičnim zakonom FBiH, a prema putnicima koji na bilo koji način budu remetili javni red i mir u vozilima javnog gradskog prijevoza, vršili oštećenja vozila, ometali rad službenih osoba, bit će pokrenute prekršajne prijeve u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: