BiH
0

Nije potvrđeno da je majoneza Remia prodata u Mercator Centru Tuzla

Sarajevo-x.com
U cilju da informiraju javnost i svoje kupce u vezi navoda sa događajima u fast foodu "Bosburger" Tuzla, Mercator BH nam je poslao sljedeće saopštenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

Nije potvrđeno da je majoneza Remia prodata u Mercator Centru Tuzla uzročnik masovnog trovanja u konkretnom slučaju.

Da bi otklonili svaku nedoumicu, Remia majonezu Mercator je 22. aprila 2008. godine poslalo na analizu u Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

Remia majoneze koje se nalaze u našem asortimanu su povučene iz prodaje i neće se prodavati dok se ne dobiju rezultati analize, a koje očekujemo najranije 25.4.2008. Mercator sprovodi principe dobre higijenske prakse i pridržava se svih važećih propisa u svim svojim maloprodajnim objektima. Prilikom odabira dobavljača vodi se računa da se i oni pridržavaju istih principa kada je u pitanju skladištenje i transport životnih namirnica, posebno onih koje su osjetljive na promjenu temperaturnog režima. Uvijek insistiramo na obezbjeđenju neprekinutog hladnog lanca od skladišta dobavljača do naše prodajne police. Sve to nam omogućava da sa velikom sigurnošću garantiramo da je kvalitet hrane koji nudimo u našim trgovinama na najvišem mogućem nivou. Naravno najbitnije je pokloniti pažnju čuvanju ovakvih proizvoda na odgovarajućoj temperaturi nakon otvaranja na što Mercator ne moze utjecati nakon što proizvodi napuste police u našim trgovinama, stoji u saopštenju.