Nebojša Radmanović
0

"Nije jednostavno stvoriti uslove za slobodu medija"

SRNA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da političari moraju da stvore uslove kako bi se u potpunosti obezbjedila sloboda medija, ali da u ovakvoj situaciji u kojoj je BiH nalazi to nije nimalo jednostavno.

"Kada bi smo uspjeli da političari stvore uslove da javni emiteri i drugi javni servisi dožive punu slobodu onda bi to bio veliki uspjeh za političare. Međutim, nisu političari samo oni koji utiču na slobodu medija. Primjećujem da se ne govori kako na to utiču vlasnici medijskih kuća i njihovi prijatelji biznismeni", rekao je Radmanović.

Ističući da u BiH na slobodu medija prije svega utiču drugi, Radmanović je rekao da to nije odbrana političara koji su uvijek najodgovorniji u svakom društvu i koji mogu još mnogo toga da učine.

"Mislim da ćemo u narednim godima sve više i više činiti, ali i novinari, takođe, mogu i trebaju mnogo da učine", rekao je Radmanović za Radio-televiziju RS.

On je ocijenio da je BiH značajno napredovala u slobodi medija i da se 98. mjesto, koje je BiH zauzela na listi od 195 zemalja koju je objavio Fridom haus, ne bi moglo smatrati nezadovoljavajućim.