Komšić na blogu
0

Nije bitno koja će medalja biti, već da pobijede u finalu

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gosp. Željko Komšić u današnjem komentaru na blogu koji piše osvrnuo se na skorašnje posjete Crvenom križu i djeci koja su ljetovala u Vogošći, ali i ispraćaj paraolimpijaca BiH na Igre u Peking.

"Jučer sam na aerodromu ispratio našu paraolimpijsku reprezentaciju koja je otputovala na Paraolimpijske igre u Pekingu.

Pored takmičarki i takmičara u atletici i streljaštvu, ipak se najviše očekuje od odbojkaša. Znam sve te momke, jer ih redovno pozivam na prijeme u Predsjedništvo BiH i obilazim ih na pripremama pred velika takmičenja, za razliku od pojedinaca koji ih obilaze samo pred izbore.

Stvarno je zadovoljstvo i ponos vidjeti jednu takvu ekipu, koja je u svjetskom vrhu, za razliku od "odličnog" 40. mjesta na koje smo, inače, "navikli" na velikim takmičenjima. Naši odbojkaši su pod velikim pritiskom imperativa pobjede i zlatne medalje, jer su najbolja svjetska ekipa. O njihovom kvalitetu i važnosti najbolje govori podatak da su, u najvećem broju zemalja u svijetu, u potpunosti izjednačena prava i privilegije nosilaca olimpijskih medalja sa nosiocima paraolimpijskih medalja.

Na kraju su mi poklonili reprezentativni dres, a ja sam im svima poželio mnogo sportske sreće. Kako neko reče, nije bitno koja će medalja biti, već je bitno da pobijede u finalu."

Pročitajte više na Predsjednikov blog.