"Nije bilo trgovine niti će je biti"

S
SRNA
25.11.2009. u 10:38
0
15
"Nije bilo trgovine niti će je biti"
0
"Nije bilo trgovine niti će je biti" Foto: A. Panjeta
Stranka demokratske akcije saopštila je da imenovanje ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića nije rezultat trgovine sa SNSD-om i da toj stranci "nisu obećana mjesta direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/".
"Nikakve trgovine nije bilo, niti će je biti. SDA neće odstupiti od svoga stava i insistiranja da se prilikom imenovanja na čelne pozicije u državnim agencijama i institucijama poštuje proprocionalna etnička zastupljenost na temelju popisa stanovništva iz 1991. godine, kako je definisano Ustavom i zakonima BiH", navodi se u saopštenju.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Drago Kalabić izjavio je juče da su dobijene garancije SDA da će Zoran Tegeltija biti imenovan za direktora UIO-a, te da će biti izabran i direktor RAK-a, a koje je doveo u direktnu vezu sa imenovanjem Sadika Ahmetovića, kadra SDA, za ministra bezbjednosti i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

"Dobijena su uvjeravanja da će Savjet ministara u punom kapacitetu moći odlučivati o tim imenovanjima", istakao je Kalabić i dodao da su od Ahmetovića dobijena obećanja da će dati lični doprinos da se u Savjetu ministara deblokira proces imenovanja.

Mjesto direktora RAK-a, prema ranijim međustranačkim dogovorima, trebalo bi da pripadne Hrvatima.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je juče imenovanje Sadika Ahmetovića iz SDA za novog ministra bezbjednosti i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: