{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nije bilo nikakvog vandalskog čina"

F
FENA
16.12.2008. u 18:32
0
5
"Nije bilo nikakvog vandalskog čina"
0
"Nije bilo nikakvog vandalskog čina"
Načelnik Općine Jajce Nisvet Hrnjić iznenađen je izjavom Hrvatske koalicije Jajce (HDZ BiH, HDZ 1990, HKDU BiH) o "vandalskom" činu uklanjanja okićenog božićnog bora ispred i iz zgrade Općine Jajce i bajkovitim prikazom cijele situacije predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jajce.
U saopćenju iz načelnikovog ureda se kaže da nikakvog vandalskog čina nije bilo, niti okićenog božićnog drvceta.

- Cijenimo da je ovaj slučaj, koji je izazvao različite reakcije samo izraz političke nemoći i nepoznavanje zakonskih propisa onih koji žele stvoriti nepovjerenje među građanima Jajca, navodi se u saopćenju.

Ove godine Općina je uložila dodatna sredstva za kićenje grada, a nabavljeni su i ukrasi za jelke, tako da nema govora o protivljenju obilježavanja ovog vjerskog praznika.

Prema odredbama Odluke o izmjenama i dopunama privremene odluke o blagdanima Srednjobosanskog kantona, obilježavanje vjerskih blagdana u zgradama kantonalnih i općinskih institucija započinje dva dana prije određenog blagdana.

Predsjedavajući OV Jajce je samovoljno naložio postavljanje jelke u holu Općine i božićnih ukrasa na balkonu općinske zgrade, čime je devalvirana institucija općinskog načelnika kao najodgovornije osobe i rukovodioca organa uprave.

Načelnik Hrnjić nema ništa protiv obilježavanja blagdana u skladu sa zakonskim odredbama.

Samovolja Predsjedavajućeg Općinskog vijeća stvorila je pogrešnu sliku o stavovima i nastojanjima općinskog načelnika da stvori uslove za zajednički život građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: