BiH
0

Nije bilo najavljene deložacije Nermina Tulića

FENA
Deložacija porodice Nermina Tulića iz stana u kojemu je trenutno smještena, u ulici Branilaca Sarajeva, jutros u 10.00 sati nije uslijedila, iako je tako najavljeno od općinskih vlasti prije nekoliko dana.

Glumac Nermin Tulić, tokom razgovora s kolegama iz Pozorišta, novinarima, muzičarima i drugim prijateljima koji su došli kod njega u vrijeme zakazane deložacije kako bi mu dali podršku, kazao je da ne želi izaći iz stana u kojemu se trenutno nalazi jer za njega i njegovu porodicu nije pronađeno nikakvo rješenje.

Stan na Koševu, u Bolničkoj ulici, kako je rekao, renoviran je za njega , ali bez ikakvih kosultacija i bez ijednog poziva da vidi šta je urađeno u tom stanu. O tome je, kako kaže, kao i većina građana saznao iz medija.

-Najstrašnije od svega u ovim zbivanjima je to što se čovjek u mojim godinama prvi put u životu osjeća tako bijedno, kazao je Tulić.

Tokom iščekivanja organa koji će doći da obave deložaciju književnik Abdulah Sidran predložio je ostalim Tulićevim prijateljima i kolegama formiranje udruženja građana koje bi se bavilo njegovim problemom, pa čak i dogradnju stana za Tulića pri Pozorištu.

Uz mnoge inicijative koje bi trebalo da što prije okončaju Nerminovu agoniju Josip Pejaković istaknuo je kako ne bi bila loša ideja da se pozovu istaknuti domaći privrednici koji bi finansijski pomogli kupovinu novog stana za Tulića u blizini njegovog radnog mjesta i koji bi mu tehnički odgovarao s obzirom na njegov invaliditet.

Mada deložacija nije obavljena Tulić uporno ističe da do nekakvog adekvatnijeg rješenja za njega i njegovu pordicu ne želi "milom" izaći iz sadašnjeg stana.