{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nijaz Puzić v.d. generalnog direktora Željeznica FBiH

F
25.7.2013. u 15:48
19
30
Nijaz Puzić v.d. generalnog direktora Željeznica FBiH
19
Nijaz Puzić v.d. generalnog direktora Željeznica FBiH
Foto: Klix.ba
Na Skupštini JP Željeznice FBiH koja je održana danas u Sarajevu potvrđen je privremeni Nadzorni odbor koji je imenovan na prošloj sjednici Vlade FBiH na period od 60 dana, potvrdila je za agenciju FENA portparol Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Lačević.
Ona je dodala da je privremeni NO danas donio Odluku o razrješenju Uprave i imenovanju nove.

"Za novog predsjednika Uprave na period od šest mjeseci privremeni NO potvrdio je diplomiranog inžinjera saobraćaja i dugogodišnjeg uposlenika JP Željeznice FBiH Nijaza Puzića", istakla je Lačević.

Vlada Federacije BiH danas je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Željeznice FBiH za donošenje Odluke o razrješenju Uprave JP tog preduzeća: generalnog direktora Nedžada Osmanagića, v.d. izvršnog direktora za poslove željezničkog operatera Namira Mahmutovića, izvršnog direktora za poslove željezničke infrastrukture Vlade Budimira, izvršnog direktora za ekonomske poslove Šemsudina Zahirovića i v.d. izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove Mirsadu Karić.

Kako je obrazloženo, oni su razriješeni zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika iz dijela državnog kapitala u skladu s zakonom.

Istovremeno, Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP ŽFBiH za donošenje Odluke o imenovanju vršioca dužnosti generalnog direktora - predsjednika Uprave JP ŽFBiH d.o.o Sarajevo, na period do šest mjeseci i to Nijaza Puzića, diplomiranog inžinjera saobraćaja.

V.d. generalni direktor - predsjednik Uprave će, nakon imenovanja od NO JP ŽFBiH d.o.o Sarajevo, predložiti članove Uprave - pet izvršnih direktora na period do šest mjeseci, na što Vlada FBiH treba dati saglasnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: