{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Nijaz Duraković sahranjen uz najviše počasti

S
31.1.2012. u 15:58
31.1.2012. u 16:04
0
2
Nijaz Duraković sahranjen uz najviše počasti
0
Uz počasnu salvu u haremu Alipašine džamije u Sarajevu sahranjen je profesor doktor Nijaz Duraković. Dženazi i ukopu prisustvovalo je više hiljada građana.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dženazu namaz klanjao je reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef Cerić nakon čega je mejt pokriven zastavom BiH na hiljadama ruku prenesen do Durakovićevog posljednjeg počinka, uz mezar heroja Žepe Avde Palića.

"Nijaz je bio pošten čovjek, ljudina! Bio je na straži svoje domovine. Uvjeren sam da je Nijaz ostavio iza sebe one koji ga neće izdati i koji neće izdati ono za šta se on borio", kazao je reis Cerić.

Nijaz Duraković je rođen u Stocu 1949. godine. Osnovno i gimnazijsko obrazovanje stekao je u Stocu. Studij sociologije završio je 1971., magistrirao je 1975., a doktorirao 1979. godine. Objavio je 16 knjiga i više od 200 studija i istraživačkih radova.

Bio je predsjednik Saveza komunista BiH, predsjednik SDP-a BiH, član ratnog Predsjedništva Republike BiH te član Predsjedništva SDU BiH. Duraković je bio redovni profesor na Fakultetu političkih nauka na predmetima "Uporedni politički sistemi" i "Međunarodni odnosi".


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: