BiH
0

Nickelback radi na novom albumu

Klix.ba
Nakon turneje koja je trajala 18 mjeseci, <b>Nickelback</b> napokon ima priliku da se malo odmori, no izgleda da njima teže pada odmor nego još jedna godina u autobusu. Ti radoholičari su već snimili tri pjesme koje će se naći na njihovom četvrtom studijskom albumu. Iako je još uvijek u početnom stadiju snimanja, album će "imati ponešto za svakoga", kako kaže lider grupe <b>Chad Kroeger</b> koji je također otkrio nazive dviju pjesama: <i>Throw Yourself Away</i> i <i>Figure You Out</i>.

Duge noći provedene na turneji su također proizvele i druge ideje npr. cover Elton Johnove pjesme Saturday Nights Alright (For Fighting) na kojoj će surađivati sa Kid Rockom i Dimebag Darrellom, gitaristom Pantere. Međutim, pošto su sva trojica veoma zauzeti, saradnja je dosad bila samo virtualna, ali to će se uskoro promijeniti. Kroeger također kaže da će neke prije snimljene pjesme donirati country pjevačici Faith Hill.

Pošto je album Silver Side Up u Americi u 4.4 miliona kopija, Nickelback ne namjeravaju usporavati svoju karijeru, naprotiv, od njih se očekuje još više rada.

nickelback.com