Novi-stari predsjednik
349

Nezir Pivić ponovo izabran za predsjednika Gradskog odbora SDA Zenica

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na izbornoj skupštini Stranke demokratske akcije Nezir Pivić je izabran kao novi-stari predsjednik Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Zenica.

Delegati izborne skupštine povjerili su Piviću, kao jedinom kandidatu, da nastavi voditi SDA Zenica i naredne četiri godine.

Po završetku izbora zahvalio se delegatima na podršci rekavši da će "kao predsjednik stranačkog ogranka i premijer Zeničko-dobojskog kantona nastaviti raditi i djelovati na način da svojim praksama, svojim primjerom, radom, odgovornim pristupom i etičnošću pokaže da nam je interes države i građana na prvom mjestu i da se bori za unapređenje standarda života, očuvanje sigurnosti i stabilnosti u kantonu i državi."

"Vlada koju predvodim upravo to i radi. U tom smijeru vodimo i našu Stranku demokratske akcije. Moramo pokazati akciju, entuzijazam, energiju, zajedništvo i slogu jer je, u okolnostima u kakvim jesmo, to jedini recept za uspjeh. Od mjesnih do općinskih odbora - svi se moramo više angažovati i raditi kako bi našem društvu bilo mnogo bolje. To je naša dužnost i naša odgovornost", rekao je Pivić.

Na današnjoj sjednici bit će jos izabrani potpredsjednici SDA Zenica kao i članovi Izvršnog odbora GO SDA Zenica.