Nema kvoruma
2

Nezavisni odbor nije ocjenjivao rad policijskog komesara Mevludina Halilovića

Piše: I. Č.
Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine KS na današnjoj sjednici nije razmatrao ocjenu rada policijskog komesara Mevludina Halilovića jer nisu imali potreban kvorum.

Na sjednici nisu bili prisutni Miroslav Kružik i Admir Katica. Kružik zbog bolesti a Katica zbog imenovanja na funkciju ministra u Vladi Kantona Sarajevo.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora Samir Čorbo je kazao da su, također, imali tehnički problem budući da je Branimir Orašanin morao biti izuzet do odluke Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

"Naš uvaženi sudija je prinuđen da se izuzme iz ove tačke dnevnog reda do konačne odluke Visokog sudskog i tužilačkog vijeća", kazao je Čorbo.

Napomenuo je da zbog svih tih razloga neće na današnjoj sjednici ocjenjivati rad policijskog komesara za 2018. godinu, a da će sljedeća sjednica biti zakazana kad se za to stvore uvjeti.

Na današnjoj sjednici je izabran novi predsjednik Nezavisnog odbora, a tu funkciju će obnašati Miroslav Kružik, dok će njegova zamjenica biti Sanela Brković.

Podsjećamo, član Nezavisnog odbora Admir Katica morao je dati ostavku jer je preuzeo funkciju ministra MUP-a KS.