Nezavisni kandidat Boris Jerinić proglasio pobjedu u Doboju

Piše: E. M./Klix.ba
17.2.2019. u 20:33
125
41
Nezavisni kandidat Boris Jerinić proglasio pobjedu u Doboju
125
Nezavisni kandidat Boris Jerinić proglasio pobjedu u Doboju Slavlje u štabu Borisa Jerenića (Foto: E. M./Klix.ba)
Boris Jerinić bit će novi gradonačelnik Doboja, a to je potvrdio i na večerašnjoj konferenciji za novinare gdje je 18.000 glasova prednosti proslavio uz šampanjac.
Jerinić je bio jedan od šest nezavisnih kandidata koji su se našli na listi osam kandidata za funkciju gradonačelnika Doboja. Jerinić je nakon 70 posto obrađenih biračkih mjesta proglasio ubjedljivu pobjedu. U njegovom štabu javnost su informisali da vodi za 18.000 glasova ispred svog protukandidata, kandidata SDS-a, Nebojše Šainovića.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Biračka mjesta u Doboju zatvorena su u 19 sati, a građani su gradonačelnika birali između šest nezavisnih kandidata i to: Igora Jovanovića, Borisa Jerinića, Slađana Starčevića, Vladimira Markovića, Gorana Simića i Milovana Dujakovića, kandidata SDS-a Nebojše Šainović i kandidata političkog subjekta Spas nezavisnih lista Doboj Slobodana Devića.

Pravo glasa imalo je nešto više od 63.000 osoba, a u toku dana zabilježeni su pritisci na članove i predsjednike biračkih odbora od posmatrača i predstavnika koje je angažovao SDS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: