{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezavisni blok uputio zahtjev Parlamentu BiH za sazivanje hitne sjednice

21.9.2018. u 09:49
18
20
Nezavisni blok uputio zahtjev Parlamentu BiH za sazivanje hitne sjednice
18
Nezavisni blok uputio zahtjev Parlamentu BiH za sazivanje hitne sjednice
Nezavisni blok poziva Centralnu izbornu komisiju i nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da hitno i precizno upoznaju javnost o svim dešavanjima vezanim za krađe identiteta i glasanje poštom, te neusklađenost broja ličnih karata sa brojem registriranih birača u BiH.
Ova stranka je uputila zahtjev rukovodstvu Parlamenta BiH da sazove hitnu sjednicu na kojem će Centralna izborna komisija prezentirati informacije o ovom pitanju i predložiti mjere da bi se osigurali fer i pošteni izbori.

"Više od godinu dana, Nezavisni blok je u Parlamentu BiH upozoravao na ove moguće situacije, predložio izmjene Izbornog zakona, uvođenje elektronskog glasanja i veću transpsarentnost biračkog procesa u BiH. Nažalost, vladajuće, ali i neke druge tradicionalne stranke su opstruirale naša zalaganja, a i Centralna izborna komisija je svojom sporom reakcijom i odnosom pomogla da ne dobijemo ovo rješenje", kazao je lider Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Od CIK-a traže da hitno javnosti prezentiraju sve informacije o ovim slučajevima, javno obznane sve spiskove onih koji glasaju poštom i vrate povjerenje u izborni proces.

"Građane pozivamo, da ne dozvole da ih obeshrabre i odvrate od glasanja, te da u rekordnom broju izađu na izbore 7. oktobra i kazne ovakvu vlast i politiku koja se izbornom krađom i namještanjem izbora pokušava održati na vlasti. Takvim poručujem da je vrijeme za novu politiku i promjene došlo i da ništa ne može stati na put ljudima koji se odluče da naprave promjene, da okrenu novu stranicu u životima i da bolje žive", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: