Tribine u gradovima
31

Nezavisni blok u Brezi, Visokom i Varešu: Poštena država je moguća

Klix.ba
Foto: Nezavisni blok
Foto: Nezavisni blok
Delegacija Nezavisnog bloka, na čelu sa predsjednikom i kandidatom za člana Predsjedništva BiH Senadom Šepićem proteklih dana je obišla Vareš, Visoko i Brezu.

Tom prilikom su posjećeni lokalni privrednici sa kojima je razgovarano upravo o problemu ravnomjernog razvoja u BiH i nemogućnosti da svoje proizvode, posebno poljoprivredne plasiraju na tržište na način koji štiti njihova prava za što se Šepić u parlamentarnom mandatu borio inicijativom za određivanjem minimalne cijene i sigurnog otkupa poljoprivrednih proizvoda, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Tribine u ovim gradovima okupile su mnogo mladih ljudi koji žele ostati u BiH i svojim radom privređivati za dostojanstven život kakav im jedino poštena država može omogućiti, saopćeno je.

Nezavisni blok se zalaže na polju rješavanja problema neravnomjernog razvoja u BiH i neravnomjernih ulaganja i konstantno ističe bitnost donošenja Zakona o ravnomjernom regionalnom razvoju BiH u kojem bi primarni cilj bio ravnomjerno ulaganje novca u svaki dio države.

Poštena država nije ona u kojoj postoji velika nejednakost u primanjima raznih profesija za isti posao koji obavljaju. Primjer su ljekari, profesori, policajci, porodilje, ulaganje u putnu infrastrukturu i sl.

I na tom polju Nezavisni blok je ponudio rješenje povećanja najjniže plate za sve djelatnike svih profesija jer policajac, porodilja, nastavnik i drugi u Maglaju, Zavidovićima, Brezi, Visokom, Varešu i svim gradovima moraju imati ista primanja kakva su u glavnom gradu BiH.

“Došlo je vrijeme promjena. Ja sam ih započeo prije dvije godine u Zenici a sada ćemo ih započeti za cijelu BiH. Ravnomjerni razvoj u BiH ojačava, integrira državu i zaustavlja odlazak našeg naroda. Poštena država je za to odgovor", izjavio je Fuad Kasumović aktuelni gradonačelnik Zenice i nosilac liste za PD PS BiH Ze-Do kanton.