O vlastitim članovima
407

Nezavisni blok se ogradio od Ahmetovića i Sokolovića jer su tražili vraćanje "bijelog hljeba"

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Povodom informacije koja se pojavila u javnosti da su dva poslanika u Parlamentu BiH iz Nezavisnog bloka, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, potpisali apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom se traži vraćanje "bijelog hljeba", oglasili su se iz ove stranke.

Nezavisni blok se, tvrde, jasno i nedvosmisleno ograđuje i osuđuje ovakav postupak, te poziva ovu dvojicu poslanika da povuku svoje potpise sa apelacije.

"Nezavisni blok, kao novi politički projekt, nastao je sa ciljem da se građanima ponudi nova nada i drugačija politika da skupa izgradimo poštenu državu za sve građane. Postupci poput ovakvih zahtjeva nisu u skladu sa osnovnim principima i djelovanjem Nezavisnog bloka, te ćemo se oštro suprotstaviti ovakvom i sličnom djelovanju", saopćili su.

Kako smo objavili, jedanaest još uvijek aktuelnih zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH uputilo je apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom se traži vraćanje takozvanog "bijelog hljeba".

Riječ je o zastupnicima Zaimu Backoviću (BPS), Sadiku Ahmetoviću (Nezavisni blok), Salki Sokoloviću (Nezavisni blok), Momčilu Novakoviću (NDP), Borislavu Bojiću (DNS), Đorđi Krčmaru (DNS), Jovanu Vukovljaku (DNS), Nenadu Laliću (SDS), Nikoli Lovrinoviću (HDZ BiH), Predragu Kožulu (HDZ BiH) i Miroslavu Milovanoviću (SNSD).