Destabilizacija stranke
52

Nezavisni blok: Ograđujemo se od izjava onih koji kažu da ćemo podržati SDA

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Predsjedništvo Nezavisnog bloka odbacilo je, kako su naveli, pokušaje destabilizacije stranke i ograđuje se od izjava zastupnika koji je u medijima ustvrdio da će NB podržati vladu predvođenu sa SDA.

"To je suprotno našoj politici i jasnim stavovima utvrđenim na organima Stranke i nikakvi pritisci, niti lični interesi tih pojedinaca neće moći uticati na promjenu takvog stava", naveli su iz ove stranke.

Ističu da je Predsjedništvo Nezavisnog bloka jednoglasno utvrdilo analizu izbornih rezultata, te usvojilo Izvještaj Glavnog izbornog štaba, Pravila o izbornom postupku i Odluku o raspisivanju i održavanju izbora unutar NB-a. Taj proces je u toku i trajat će u narednim mjesecima.

"Također, Predsjedništvo je na zadnjoj sjednici, bez ijednoga glasa protiv, dalo saglasnosti da se za predsjednika i zamjenika predsjednika u Klubu poslanika Parlamenta FBiH imenuju Amer Obradović i Eldin Vrače", saopćili su.

Navode da je Nezavisni blok politički projekat u BiH u kojem se afirmira sloboda, otvoreno i demokratsko izražavanje, ali i zahtjeva odgovornost za postupke.

"Sve odluke su rezultat najširih rasprava i donose se isključivo u organima Stranke", poručeno je iz Nezavisnog bloka.