Jedna više
435

Nezavisni blok odlukom Suda u Sarajevu upisan u sudski registar političkih organizacija

Klix.ba
Senad Šepić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senad Šepić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nezavisni blok, kao novi politički projekat, upisan je odlukom Općinskog suda u Sarajevu u sudski registar političkih organizacija u BiH. Rješenje o upisu je doneseno 27. oktobra 2017. godine, a na osnovu Osnivačke skupštine održane u septembru, u Sarajevu, u velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH.

"Osoba ovlaštena za zastupanje i predstavljanje Nezavisnog bloka je predsjednik ove organizacije Senad Šepić, a osnovni ciljevi su, između ostalih: afirmacija suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i evropske perspektive BiH; izgradnja nove politike, zajedničkih prioriteta i tema okrenutih budućnosti; ravnomjerni regionalni razvoj i ulaganja na prostor cijele BiH; izgradnja pravne države jednakih šansi za sve; razvoj nove ekonomske politike, olakšavanje poslovanja i pokretanja biznisa uz zaštitu radnika, penzionera i mladih; zaustavljanje negativnog trenda odlaska ljudi iz BiH, te izgradnja novoga, partnerskog odnosa sa bh. dijasporom", saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Nezavisni blok djeluje na prostoru cijele BiH, a na listi osnivača su, uz ostale i neurohirurg prof. dr. Kemal Dizdarević, zatim šef katedre na Ekonsomskom fakultetu u Sarajevu i bivši savjetnik u Vladi Australije prof. dr. Muharem Karamujić, advokat Branislav Trbojević i Darko Jotanović iz Banje Luke, profesor na Ekonomskom fakultetu i direktor Multi iz Tuzle Admir Čavalić, prof. dr. Marijana Šećibović iz Mostara, ekonomski analitičar i ekonomista magistar Faruk Hadžić, poduzetnica i osnivač biznis portala Azra Atagić- Ćatović, Dragana Pejić, magistrica međunarodnih odnosa iz Trebinja, Enver Šero, poduzetnik iz Rudog, Lamija Vatreš iz Doboja, Goran Đekić, Arnej Misirlić i Ivana Grgić iz Sarajeva, te poslanici u Parlamentu BiH Salko Sokolović, iz Konjica, Sadik Ahmetović iz Srebrenice i Senad Šepić iz Cazina, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zastupnik u Skupštini USK Nijaz Kadirić iz Sanskog Mosta, zastupnik u NSRS Nedim Čivić iz Zvornika.