Kadrovska rješenja
65

Nezavisni blok imenovao novog predsjednika Glavnog odbora i novog generalnog sekretara

FENA
Iz Nezavisnog bloka danas su saopćili da je Elmedin Đuzel izabran za predsjednika Glavnog odbora te stranke, a Edib Smolo za generalnog sekretara.

Đuzel, magistar ekonomije, jedan je od osnivača Nezavisnog bloka iz Banja Luke, dok su za potpredsjednike izabrani Irina Dobnik, Edita Beganović i Miloš Jakovljević, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Glavni odbor je potvrdio imenovanje Predsjedništva Stranke, te je za generalnog sekretara izabrao Ediba Smolu, jednog od osnivača i dosadašnjeg predsjednika Općinskog odbora NB-a Kakanj.

Glavni odbor je na sjednica u Sarajevu usvojio plan aktivnosti za naredni period i pravce političkog djelovanja Nezavisnog bloka, te ostao pri osnovnoj ideji osnivanja stranke - drugačiji pristup politici i suprotstavljanje aktuelnom načinu upravljanja zemljom, navodi se.

"Nezavisni blok će svoje djelovanje usmjeriti na parlamentarne inicijative i rješenja za obične građane, kao i politički raditi na okrupnjavanju snaga koje žele drugačiju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu", saopćeno je iz Press službe Nezavisnog bloka.