{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezavisni blok: Imat ćemo kandidate za sve nivoe vlasti, uključujući Predsjedništvo BiH

Klix.ba
24.5.2018. u 15:53
175
68
Nezavisni blok: Imat ćemo kandidate za sve nivoe vlasti, uključujući Predsjedništvo BiH
175
Nezavisni blok: Imat ćemo kandidate za sve nivoe vlasti, uključujući Predsjedništvo BiH
Foto: N. G./Klix.ba
Nezavisni blok je na današnjoj sjednici Predsjedništva utvrdio da će na Opštim izborima 2018. godine imati kandidate za sve nivoe vlasti, uključujući i kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.
Konstatovano je da je Nezavisni blok skupio preko 16 hiljada potpisa za registraciju za izbore (iako je potrebno ukupno 13 hiljada) te ispunio sve preduslove za registraciju.

Predsjedništvo je danas utvrdilo i principe za predlaganje kandidata u svim općinama i od 25. maja pa do 15. juna 2018. svi članovi NB-a (skoro 40 hiljada) sa prostora čitave BiH imaju mogućnost da daju svoje prijedloge za kandidate za sve nivoe, a po dosadašnjim reakcijama najviše podrške za kandidata iz reda bošnjačkog naroda ima Senad Šepić.

Predsjedništvo NB-a je dalo podršku i kandidaturi Sadika Ahmetovića za potpredsjednika Republike Srpske, na listi koju će podržati više stranaka.

Predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH Senad Šepić izjavio je da im snažna podrška koju vide na ulicama, u selima, širom zemlje, daje vjetar u leđa.

"Već sada moćemo reći da se Nezavisni blok etablirao kao pokret srednjeg, novog puta. Dosta je bilo i desnih i lijevih svih vrsta i boja, mi želimo novu politiku i građanima ponuditi građansku, nacionalnu i evropsku Bosnu i Hercegovinu", istakao je Šepić.

Istakao je kako žele da se svi pripadnici svih naroda osjećaju slobodno, sa svojom tradicijom, kulturom i nacionanim identitetom.

"Želimo i da svaki građanin ove zemlje ima ista prava na prostoru čitave BiH, a naš strateški cilj jesu evropske vrijednosti i Evropska unija. Kako bi došli do tog cilja, mi pozivamo i nestranačke ljude i naše ljude iz dijaspore da nam se priljuče i da budu kandidati na našim listama kako bi oslobodili i pokrenuli Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Šepić, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: