{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezaposlenost je najveći problem Srebrenice

S
13.4.2010. u 09:09
0
3
Nezaposlenost je najveći problem Srebrenice
0
Nezaposlenost je najveći problem Srebrenice
Srebrenica
Nezaposlenost je najveći problem u Srebrenici iako je posljednjih godina u ovoj opštini otvoreno više stotina radnih mjesta, rekao je predsjednik srebreničke Skupštine opštine Radomir Pavlović.
Na sinoćnjoj javnoj tribinii, na kojoj je opštinsko rukovodstvo informisalo građane o radu Skupštine opštine i izvršne vlasti, Pavlović je naglasio da je Srebrenica, uprkos krizi, zahvaljujući donacijama bila prepoznatljiva po investiranju, za razliku od opština u okruženju.

Načelnik Srebrenice Osman Suljić istakao je da najveći problem ove opštine predstavljaju komunalni problemi koji proizilaze iz nedefinisanog vlasničkog statusa lokalnog Komunalnog preduzeća "Polet" koje je prezaduženo, a nije osposobljeno da kvalitetno obavlja svoju funkciju.

On je izrazio bojazan da bi uskoro mogao da bude blokiran opštinski račun zbog tužbi za porušene privatne objekte nakon rata u centru Srebrenice i najavio da će opština pokušati da postigne dogovor sa vlasnicima tih objekata kako bi bili izbjegnuti sudski troškovi i na drugi način nadoknađena šteta.

Građani su na sinoćnjoj tribini ocijenili da su politička, odnosno stranačka pripadnost presudni pri zapošljavanju, dodjeli stipendija, donacija za obnovu kuća, odrađivanju pripravničkog staža, formiranju upravnih i nadzornih odbora i ostvarivanju drugih prava.

Sinoćnji skup održan je u skladu sa zaključkom Skupštine opštine Srebrenica da se tromjesečno organizuju tribine na kojima će građani biti informisani o radu SO i izvršne vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: