Svi čekali mandatara
11

Nezapamćeno interesovanje medija za današnju sjednicu Predsjedništva BiH

Dž. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Veliko interesovanje medija širom Bosne i Hercegovine vladalo je za današnju vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH čemu svjedoče redovi novinara, kamermana i fotoreportera ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu.

Brojni predstavnici elektronskih, ali i audiovizuelnih medija okupili su se pred početak sjednice u glavnom gradu BiH kako bi pravovremeno prenijeli informaciju o eventualnom imenovanju mandatara za Vijeće ministara.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ipak, neposredno prije početka, sjednica je otkazana na zahtjev Milorada Dodika koji je prošle sjednice podnio zahtjev za njeno održavanje. Podsjećamo, na današnjoj sjednici Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik trebali su glasati o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara novog saziva Vijeća ministara BiH.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Podsjećamo, s obzirom na dosada poznate stavove članova Predsjedništva teško je bilo očekivati imenovanje Tegeltije jer Dodik ne pristaje da podrži slanje Godišnjeg nacionalnog programa u NATO (ANP).

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Šta će članovi Predsjedništva BiH odlučiti u budućnosti, ostaje da vidimo. Podsjećamo, rok do kojeg važi sporazum potpisan između lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a ističe 5. septembra.