BiH
0

Nezapamćen doček Nove godine: Sarajevo uz Dinu Merlina i vatromet uplovilo u 2017.

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sarajlije, ali i mnogobrojni turisti koji su odlučili Novu godinu dočekati u našem glavnom gradu uživali su na Trgu BiH uz sjajan muzički program. Uprkos hladnoći i minusima u Sarajevo je bilo veselo i spektakularno.

Građani Sarajeva ali i mnogobrojni turisti koji su došli iz raznih krajeva svijeta, a najviše iz regije prisustvovali su pravom spektaklu, a bosanskohercegovačka legenda Dino Merlin još jednom je potvrdio da zaista uživa status megazvijezde. Svoj nastup je počeo pjesmom "Hotel Nacional" koju je na hiljade građana jednoglasno pjevali.

Malo prije ponoći Dino Merlin zahvalio se svima koji su došli i poželio sretnu i uspješnu 2017. godinu.

"U ime svih nas i u ime ovog lijepog grada pošaljimo poruku mrira. Sa ovog posebnog mjesta, posebnog grada pošaljimo bijelu pricu umjetnice Edine Selesković. Neka ta ptica ode u svijet i kaže da je ovo mjesto koje želi mir, sreću i berićet. Neka takva bude 2017.", rekao je Merlin.

Nakon toga se okupljenima na Trgu BiH obratio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i čestitao Novu godinu koju je označio spektakularan vatromet.

Na repertoaru su se našli neki od njegovih najvećih hitova poput "Laku noć moja mala barbiko", "Ja potpuno trijezan umirem", "Lelo", "Sredinom" i "Kokuzna vremena".

Nakon čestitki i odbrojavanja Dino Merlin nastavio je nastup pjesmom "Jel' Saraj'vo gdje je nekad bilo".

Okupljeni na Trgu BiH koji su uživajući u Merlinovim bezvremenim hitovima zaboravili na minuse.

Sasvim je sigurno da je nastup čarobnjaka Dine Merlina na javnom dočeku Nove godine na Trgu BiH najspektakularniji javni doček u regiji.

Uz glavnu zvijezdu Dinu Merlina u novogodišnjoj noći nastupio je DJ dvojac After Affair nakon čega je na binu izašao mladi i talentovani muzičar iz Londona Yehan Jehan.

Okupljeni na Trgu BiH mogli su uživati i u Divanhaninim interpretacijama sevdalinki.